Eettafel Cafe 6116

Eettafel Cafe 6116 

Ferdinand Bol en Rembrandt van Rijn legden ze al vast in 17e eeuwse portretten van hooggeplaatsten. En in het begin van de 20e eeuw deed het Perzisch tapijt op tafel, de tafelloper, zijn intrede in de modale huishoudens. Rond 1980 verdween het Perzisch tapijt op tafel vrijwel geheel uit het interieur. De collectie Café 6116 is hierop geïnspireerd.

Een collectie geïnspireerd op en gemaakt van Perzische tapijten klinkt misschien belegen maar niks is minder waar. Ruben ontwikkelde een eigentijdse collectie met een eettafel, drie salontafels en vloertegels waarin Perzische tapijten daadwerkelijk verwerkt zijn. Ieder stuk is dus uniek.

‘Als de muren oren hadden’

Ruben gebruikt voor zijn meubels tapijten die vaak jarenlang getuige zijn geweest van alles wat er gebeurde in het leven van de eigenaar. De tand des tijds heeft ze gekarakteriseerd en verfraaid. Doordat Ruben de tapijten hergebruikt en de tijd stopzet door ze te verstenen, worden de geheimen herinneringen voor altijd bewaard. De littekens die zichtbaar blijven vormen het bewijs van een vorig leven.

De eettafel heeft een slank onderstel dat het blad draagt alsof het vederlicht is. Er zijn twee uitvoeringen van het frame beschikbaar; een mat antraciet stalen frame met parelmoereffect en een ambachtelijk geslepen bronzen frame dat hoogglans is afgewerkt. Dit bronzen frame ontwikkelde Ruben speciaal voor de Milan Design Week ’18; deze nieuwe uitvoering past perfect in de sfeer van het Palazzo Francesco Turati waar de show plaatsvindt en sluit naadloos aan bij de inrichting van de expositie van Ruben die verwijst naar de gouden eeuw.

De eettafel wordt op bestelling gemaakt. Er kan een tapijt aangeleverd worden of uitgezocht worden uit de voorraad. Enkele tafelbladen zijn op voorraad. Levertijd is in overleg.

De tafel op de foto is 220x97cm. De tafel is tevens leverbaar in de afmetingen 150x87cm en 250x105cm. Prijzen op aanvraag.

Dit design is beloond met een Red Dot Award Product Design 2017/2018. Tevens won Ruben een Talente Award in maart 2018. De tafel is genomineerd voor de A’ Design Award.