Over ons

Over Ruben van Megen

Ruben van Megen (1984) studeerde in 2012 af aan de Design Academy in Eindhoven, afstudeerrichting ‘public space’. Eerder studeerde hij aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Zijn passie voor ontwerp en fascinatie voor materiaalonderzoek staat garant voor kwaliteit in spraakmakend en uniek werk.

De start van zijn eigen designstudio was als “vanzelfsprekendheid” te beschouwen. In 2015 kwam de eerste eigen collectie Uno. De tweede collectie, Café 6116, volgde in 2016. Erkenning en doorbraak voor de eigen “Ruben Van Megen stijl” is realiteit geworden met de toekenning van de “RedDot Award 2017” voor de eettafel Cafe 6116; een prestigieus internationaal kwaliteitskeurmerk. In 2018 volgden een Talente Award en A’Design Award. De collectie Café 6116 is uniek door inspiratie op hergebruik van materialen en nostalgie in een moderne verschijningsvorm. In 2018 presenteert Ruben twee nieuwe ontwerpconcepten; Antimacassar III en The Cord Connection.

Het werk van Ruben wordt met regelmaat internationaal gepresenteerd; zoals bijvoorbeeld op de “Salone” in Milaan of tijdens het London Design Festival. De collectie “Cafe 6116” is bij diverse internationale galeriehouders verkrijgbaar en is regelmatig te zien in musea. Tot en met 30 juni is de eettafel Café 6116 onderdeel van de expositie Glorious Delft Blue van Royal Blue. Klik hier voor informatie over de expositie.

De collecties van Ruben van Megen worden met veel zorg in eigen werkplaats gemaakt, gebruikmakend van de beste kwaliteit materialen. Voor diverse specialistische technieken werkt Ruben samen met bedrijven uit de regio. Zo wordt er naast aandacht aan hergebruik van materialen ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de werkgelegenheid in de regio.

Behalve het ontwerpen en vervaardigen van meubelcollecties werkt Ruben aan het verbouwen van een boerderij uit 1880 waar hij met zijn gezin zal gaan wonen en waar de showroom en de werkplaats gevestigd zullen worden.

Ruben geeft incidenteel gastcolleges over ontwerpen en het leven als zelfstandige ondernemer.

 

Prijzen:

SVM Innovatieprijs in 2007

Red Dot Award in 2017

Talente Award in 2018

A’Design Award in 2018

 

Bekijk de opleiding en ervaring van Ruben van Megen via LinkedIn.