Nws

18 maart 2019

Ventura New York – the Dutch edition 

Van 19 t/m 22 mei 2019 zijn wij te vinden op de ICFF (International Contemporary Furniture Fair) in New York. Samen met verschillende Nederlandse ontwerpstudio’s en merken representeren we, onder de organisatie van Ventura Projects, de Nederlandse designsector op de grootste designmanifestatie van de Verenigde Staten. In het beursgebouw Javits Center presenteren 850 participanten hun werk aan zo’n 40.000 bezoekers. ICFF maakt deel uit van de New York Design week, die bekend staat onder de naam NYC x Design.

De expositie krijgt de naam ‘Perpetual’ mee; het oneindige. Met Perpetual tonen we 2 werken die onze inspiratie perfect weerspiegelen. Antimacassar III en Café 6116 zijn beide geïnspireerd op vervlogen interieur trends. Met ‘Perpetual’ illustreert Ruben dat interieurtrends een oneindige cyclus doorlopen; een opkomst, brede acceptatie, neergang en terugkeer.

_________________________________________________________________________

17 maart 2019

Expositie Rossana Orlandi tijdens Salone del Mobile

Van 9 t/m 14 april 2019 vindt in Milaan de Salone del Mobile plaats. Behalve de beurs op Rho Fiera zijn er talloze events in de stad zelf. Een van de highlights is de expositie van Rossana Orlandi. Voor het 2e jaar op rij maken wij deel uit van haar expositie. Dit jaar laten we twee tafels zien uit de collectie Café 6116; een rechthoekige eettafel en een gloednieuwe ronde eettafel. Rossana Orlandi was een van de eersten die Ruben’s werk scoutte.

_________________________________________________________________________

7 maart 2019

Collect London

Van 28 februari tot 3 maart 2019 vond Collect plaats in de Saatchi Gallery in Londen.

Collect is de enige kunstbeurs die gepresenteerd wordt in een galerie, gewijd aan moderne kunst en design. De 45 deelnemende galeries worden geselecteerd door een onafhankelijk panel van experts.

Mint Shop had ons werk in de Collect-tentoonstelling opgenomen!

* foto door Inge Clemente

_________________________________________________________________________

18 januari 2019

Glorious Delft Blue – over het pronken toen en nu

Op donderdag 17 januari werd de tentoonstelling Glorious Delft Blue geopend bij de enige ambachtelijke producent van Delfts Blauw in Nederland: Royal Delft. Glorious Delft Blue staat in het teken van de Gouden eeuw; een periode van grandeur en ‘het pronken’. Want de Gouden eeuw is een periode waarin Nederland, dankzij de VOC-handelsmissies, prachtige nieuwe producten leerde kennen. Denk dan aan het Chinese aardewerk waarop het Delfts Blauw geïnspireerd werd. Maar ook zijde, specerijen en Perzische tapijten.

 

Het pronken werd in de Gouden eeuw serieus gebezigd: de status van mensen was zichtbaar in huizen, kleding en kunst. Rijke families lieten zich portretteren in hun mooiste kostuums en met hun meest waardevolle bezittingen. In de schilderstukken is regelmatig Delfts Blauw te zien, net als parels, zijde en Perzische tapijten.

 

Aan de hand van vijf thema’s – handel & nieuwe smaken, interieur, tulpenmanie, portretten en mode – wordt in de expositie de relatie gelegd met het pronken in de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends. Dat de invloeden van de Gouden eeuw nog altijd herkenbaar zijn laat onder andere Ruben van Megen zien. Zijn eettafel Café 6116 wordt geëxposeerd, vergezeld van diverse moderne Delfts blauwe ontwerpen van o.a. Marcel Wanders. Café 6116 is geïnspireerd op en gemaakt van Perzisch tapijt. Het gebruik van het Perzisch tapijt als tafelkleed stamt uit de Gouden eeuw; de tapijten waren erg duur en men vond het zonde om ze op de vloer te leggen waar ze door modderige schoenen besmeurd zouden worden. Welgestelden lieten zich vaak portretteren, pronkend met al wat status gaf, zoals met een Perzisch kleed. Onder andere deze portretten inspireerde Ruben van Megen tot het tentoongestelde ontwerp.

De tentoonstelling Glorious Delft Blue loopt tot en met 30 juni 2019. Royal Delft is 7 dagen per week geopend, voor meer info en actuele openingstijden klik hier.

_________________________________________________________________________

4 oktober 2018

Expositie Dutch Design Week 20-28 oktober

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, van 20 t/m 28 oktober, presenteren wij twee nieuwe ontwerpconcepten en 4 nieuwe producten waaraan Ruben het afgelopen jaar werkte. Het werk dat getoond wordt geeft perfect weer wat onze ontwerpfilosofie is; het ontwerpen in meerdere lagen aan de hand van verhalen en onderzoek.

De expositie is elke dag van 10.00 – 20.00 uur te bezoeken op de locatie van Piet Hein Eek. (zondag 28 oktober tot 18.00 uur) Hier wordt, net als voorgaande jaren, een selectie van veelbelovend ontwerp getoond dat Piet Hein Eek zelf selecteert. Toegang is gratis.

Kijk hier voor een impressie van wat we laten zien:

Antimacassar III

Café 6116

The Cord Connection (studie)

_________________________________________________________________________

27 april 2018

Een A’Design Award

Met de eettafel Café 6116 hebben wij een A’Design Award in de wacht gesleept!

Een 212-koppige internationale jury van A’Design bestaat uit professoren, gevestigde ontwerpers, journalisten en designkenners. Zij beoordeelden duizenden inzendingen uit 56 landen. In juni vindt de award ceremonie plaats in de Italiaanse stad Como.

De award komt op een bijzonder moment: vlak na de lancering van de nieuwe producten tijdens de Milan Design Week.

_________________________________________________________________________

28 maart 2018

Talente Award!

Tijdens de Internationale Handwerkmesse in München werd onze eettafel Café 6116 beloond met een Talente Award! De tafel was onderdeel van de Talente expositie die jaarlijks jong talent toont (<34 jaar) en georganiseerd wordt door de Duitse Kamer van Koophandel. Voor de editie in 2018 ontving de organisatie van Talente ruim 600 aanmeldingen uit 50 landen!

   

Impressie expo

_________________________________________________________________________

15 maart 2018

Show Rossana Orlandi tijdens Milan Design Week

Tijdens de Salone del Mobile zijn de meubels van Ruben op 2 plekken te zien. In de show Masterly, the Dutch in Milano en in de show van Rossana Orlandi. In de show van Rossana Orlandi is de eettafel Café 6116 met stalen frame te zien en een salontafel met bronzen frame. Het adres: Via Matteo Bandello 14/16, Milano en online: www.rossanaorlandi.com.

_________________________________________________________________________

18 februari 2018

Show tijdens de Salone del Mobile in Milaan

Van 17 t/m 22 april 2018 exposeren wij in Milaan tijdens de Milan Design Week/Salone del Mobile. In het Nederlands paviljoen, Masterly – the Dutch in Milano, hebben we een prachtige ruimte die we inrichten in de stijl van de gouden eeuw, verwijzend naar de Hollandse Meesters.

We laten een selectie zien van de collectie Café 6116. En speciaal voor de show in Milaan hebben hebben we een nieuwe uitvoering ontwikkeld. De eettafel wordt getoond met hoogglans bronzen onderstel. Ook worden 2 salontafels getoond.

_________________________________________________________________________

19 oktober 2017

Nieuwe meubelcollectie in voorbereiding!

Momenteel werken wij, achter de schermen, aan een nieuwe collectie van 4 stukken. Om een tipje van de sluier op te lichten: het basismateriaal van de collectie is stro-touw; het touw dat gebruikt wordt om hooi en stro bij elkaar te binden.

Via Instagram (volg: ruben_van_megen) houden we onze volgers op de hoogte. In april 2017 wordt de collectie gepresenteerd in Milaan, tijdens de Salone del Mobile.

_________________________________________________________________________

3 april 2017

Red Dot Award voor eettafel Cafe 6116

Na diverse dagen van het beoordelen van duizenden producten uit alle hoeken van de wereld, heeft de jury een besluit genomen: Eettafel Café 6116 verdient het internationaal veelgevraagde keurmerk “Red Dot”. Met Café 6116, heeft Ruben van Megen een uitstekend ontwerp gecreëerd dat de deskundige jury eert met een Red Dot Award.

Red Dot is een competitie van internationale betekenis. Al 60 jaar kent een deskundig team de Red Dots toe, het kwaliteitszegel voor een goed design en innovatie, aan de beste ontwerpen van het jaar.

De jury, bestaande uit ongeveer 40 onafhankelijke designers, professoren en gespecialiseerde journalisten, testten, bespraken en beoordeelden elk afzonderlijk product in februari van dit jaar. Ontwerpen van hoge kwaliteit, met oog voor innovatie en detail, ontvangen een Red Dot award. In totaal dongen dit jaar meer dan 5500 producten uit 54 landen mee naar een Red Dot Award in de categorie Product Design.

Het oordeel van de jury:

“The unusual choice of material means every table of the collection Café 6116 is one of a kind and sure to attract attention. Moreover, its environmentally -friendly upcycling concept impresses.”

_________________________________________________________________________

Cube design museum

Van 16 februari t/m 7 mei vindt in Cube Design Museum (Kerkrade) de expositie Showroom Limburg plaats. Deze expositie laat 50 ontwerpen van Limburgse bodem zien. Zij bieden een actueel en divers beeld van de creatieve sector in en uit Limburg. In de expositie tonen zowel startende, als nationaal en/of internationaal gevestigde designers recent eigen ontwerp. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen woonachtig of werkzaam zijn in of afkomstig zijn uit Limburg.

Ook het werk van Ruben wordt getoond; de vloertegels uit de collectie Café 6116. Klik hier voor meer informatie over de expositie.

_________________________________________________________________________

Deelname Masterly – the Dutch in Milano

In 2017 wordt tijdens de Salone del Mobile voor de 2e keer de expositie Masterly – the Dutch in Milano georganiseerd. De expositie vindt plaats in het prestigieuze Palazzo Francesco Turati in het centrum van Milaan en is de Nederlandse inzending op de internationale design beurs. De expositie laat mode, fotografie en design zien van Nederlandse topkwaliteit.

Masterly – The Dutch in Milano is een intiatief van Uniquole en wordt in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade, het consulaat-generaal in Milaan en de Milanese Kamer van Koophandel georganiseerd. In 2016 won de expositie diverse prijzen en bezoekers stonden in rijen voor de deuren om binnen te kunnen komen.

De eettafel uit de collectie Café 6116 is geselecteerd voor de expositie en is dus van 4 t/m 9 april 2017 te zien in Milaan.