Nieuws

19 oktober 2017

Nieuwe meubelcollectie in voorbereiding!

Momenteel werken wij, achter de schermen, aan een nieuwe collectie van 4 stukken. Om een tipje van de sluier op te lichten: het basismateriaal van de collectie is stro-touw; het touw dat gebruikt wordt om hooi en stro bij elkaar te binden.

Via Instagram (volg: ruben_van_megen) houden we onze volgers op de hoogte. In april 2017 wordt de collectie gepresenteerd in Milaan, tijdens de Salone del Mobile.

_________________________________________________________________________

3 april 2017

Red Dot Award voor eettafel Cafe 6116

Na diverse dagen van het beoordelen van duizenden producten uit alle hoeken van de wereld, heeft de jury een besluit genomen: Eettafel Café 6116 verdient het internationaal veelgevraagde keurmerk “Red Dot”. Met Café 6116, heeft Ruben van Megen een uitstekend ontwerp gecreëerd dat de deskundige jury eert met een Red Dot Award.

Red Dot is een competitie van internationale betekenis. Al 60 jaar kent een deskundig team de Red Dots toe, het kwaliteitszegel voor een goed design en innovatie, aan de beste ontwerpen van het jaar.

De jury, bestaande uit ongeveer 40 onafhankelijke designers, professoren en gespecialiseerde journalisten, testten, bespraken en beoordeelden elk afzonderlijk product in februari van dit jaar. Ontwerpen van hoge kwaliteit, met oog voor innovatie en detail, ontvangen een Red Dot award. In totaal dongen dit jaar meer dan 5500 producten uit 54 landen mee naar een Red Dot Award in de categorie Product Design.

Het oordeel van de jury:

“The unusual choice of material means every table of the collection Café 6116 is one of a kind and sure to attract attention. Moreover, its environmentally -friendly upcycling concept impresses.”

_________________________________________________________________________

Cube design museum

Van 16 februari t/m 7 mei vindt in Cube Design Museum (Kerkrade) de expositie Showroom Limburg plaats. Deze expositie laat 50 ontwerpen van Limburgse bodem zien. Zij bieden een actueel en divers beeld van de creatieve sector in en uit Limburg. In de expositie tonen zowel startende, als nationaal en/of internationaal gevestigde designers recent eigen ontwerp. De designers hebben met elkaar gemeen dat ze allen woonachtig of werkzaam zijn in of afkomstig zijn uit Limburg.

Ook het werk van Ruben wordt getoond; de vloertegels uit de collectie Café 6116. Klik hier voor meer informatie over de expositie.

_________________________________________________________________________

Deelname Masterly – the Dutch in Milano

In 2017 wordt tijdens de Salone del Mobile voor de 2e keer de expositie Masterly – the Dutch in Milano georganiseerd. De expositie vindt plaats in het prestigieuze Palazzo Francesco Turati in het centrum van Milaan en is de Nederlandse inzending op de internationale design beurs. De expositie laat mode, fotografie en design zien van Nederlandse topkwaliteit.

Masterly – The Dutch in Milano is een intiatief van Uniquole en wordt in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade, het consulaat-generaal in Milaan en de Milanese Kamer van Koophandel georganiseerd. In 2016 won de expositie diverse prijzen en bezoekers stonden in rijen voor de deuren om binnen te kunnen komen.

De eettafel uit de collectie Café 6116 is geselecteerd voor de expositie en is dus van 4 t/m 9 april 2017 te zien in Milaan.